torsdag den 1. august 2013

Så gik starten !

Ja så begyndte hverdagen på Kidsmart, Hanoi. Vi valgte at møde op d.30 juli til opstartmøde, men blev slemt skuffet da vi fandt ud af, at der var sket i fejl i kommunikationen og vi derfor først skulle møde d. 31. Dog fik vi hilst på vejlederen, og vi fik lidt hjælp til hvordan man kunne tage bussen derud i stedet for taxaen. ( en busbillet koster 1,5 kr. - en taxa omkring 30 kr.).
 
Derfor var vi selvfølgelig spændte på, at prøve at tage lokalbussen for første gang dagen efter. Vi valgte at tage afsted i god tid, dette viste sig at være fornuftigt, da bussen pludselig stoppede ved endesstationen i den modsatte ende af byen. så vi måtte tage samme tur tilbage og så videre ud til Kidsmart. Det var en oplevelse i sig selv at tage bussen og vi nåede frem på minuttet, her blev vi taget imod af viceinspektøren, som fulgte os op en en lille sal.




Da vi så kommer frem til salen, opdager vi at ved velkomstmøde vi skal deltage i ikke er så småt endda. 35-40 lærer og forældrerådsrepræsentanter tager imod os. og her bliver danset til Aqua af lærerne, samt 3 forskellige børnehaveklasser, på skift. derefter modtog vi blomster, skjorter og små halskæder af børnene. Samt en masse taler fra forældre, lærer og rektor, omkring forventninger af os og stoltheden i at have danske studenter på institutionen. Efterfølgende bliver vi præsenteret for de klasser vi skal være i, og møder børnene, samt vores fremtidige kollegaer. efter kl 5 tager vi en taxa hjem med alle vores fine gaver. og lader op til første arbejdsdag dagen efter.



Første dag starter godt.. høj solskin, rigtig bus og godt humør.. efter ankomst skal vi til møde, og får en rundvisning i børnehaven, inden vi gør ud i klasserne og hjælper til. Jeg må være ærlig og sige at sprogbarrieren er en MEGET stor barriere at arbejde med.. og da de engelsktalende lærer, ikke taler så godt engelsk er det op ad bakke, men dagen går fint, og man falder med små skridt mere og mere på plads. Men der er mange nye indtryk, så vi var helt bombet, da vi endelig kom hjem sidst på dagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar